Vår historia

Krogstatistik – är idag marknadens ledande analysverktyg för krögare.
Det inleddes med att två av Sveriges större organisationer inom restaurangbranschen startade ett samarbete. Svenska Krögare, Sveriges största inköpsorganisation med drygt 1000 medlemmar, och Bazaro, med marknadens första och enda autonoma fakturahanteringsprogram. Målet var att förbättra och förändra branschens förutsättningar.

 

 

Med den samlade erfarenheten att ha hjälpt mer än 2000 kunders verksamhet till ökade marginaler och effektivare processer, utvecklade de tillsammans lösningen Krogstatistik. Ett analysverktyg som skulle underlätta varje krögares vardag med tids- och resurskrävande processer med utmaningar såsom uppföljning av inköp, hantering av prisfluktuationer och framtagande av förhandlingsunderlag mot leverantörer, som i dag sker i efterhand när en period ska utvärderas.

Grundarna

Svenska krögare

Hemsida: krogare.se

Grundare: Magnus Patriksson och Patrik Waxin

Grundat: 2003

Svenska Krögare är Sveriges största inköpsorganisation inom restaurangbranschen.
Har idag drygt 1000 medlemmar. Organisationen är rikstäckande med huvudkontoret i Göteborg. Vi erbjuder inte bara Sveriges bästa inköpsavtal utan också trygghet och personlig service. Våra medlemmar sträcker sig från stora hotell, golfrestauranger och lyxiga krogar till lokala kaféer, lunchrestauranger och sportpubar.

 

Som krögare får du dels tillgång till en mycket attraktiv prislista inom samtliga segment, men även tillgång till en personlig inköpare genom vår Client Services-avdelning.

 

Vi har sparat våra medlemmar miljontals kronor på inköp och tusentals timmar av förhandling som krögaren har kunnat återinvestera i verksamheten.

BAZARO

Hemsida: Bazaro.io

Grundare: Sam Shahgotbi

Grundat: 2020

Bazaro har marknadens enda autonoma fakturahanteringsprogram. Oavsett bransch är varje företag som adderar mervärde av råvaror beroende av leverantörer och därmed i behov av ett arbetsflöde för att hantera leverantörsfakturor. För de flesta företag sätts specifika leverantörer i samband med specifika varor, priserna varierar sällan och fakturor kommer in några gånger i veckan för material som kan säljas i långsamt tempo mot slutkund. Så ser det inte ut för restauranger. Även om Bazaro har expanderat till andra branscher kommer grundaren från restaurangbranschen och har därför skräddarsytt systemet till branschens unika utmaningar.

Medarbetare

Grundare

Sam Shahgotbi

Co-founder

Patrik Waxin

Co-founder

Magnus Patriksson

Co-founder

Omid Khorsand

CTO

Analytiker

Anja Nerhall

Head of Purchase Analysi

Alice Wehlin

Purchase Analysis

Rebecca Löwgren

Purchase Analysis

Mini Nastevska

Purchase Analysis

David Sporre

Purchase Analysis

Jim Abrahamsson

Purchase Analysis

Linus Hellgren

Purchase Analysis

Säljare

Christian Eriksson

Head of Sales

Johan de Boer

Sales

Adrian Svanqvist

Sales

Peter Borqvist

Sales

Michael Wigelius

Sales

Företagsuppgifter

Adress

Vallgatan 15, 411 16, Göteborg

Hemsida

www.krogstatistik.se

Apphemsida

https://app.krogstatistik.se/login

Integration Fortnox

https://www.fortnox.se/kopplingar/integrationer/integration/bazaro-sverige-ab/krogstatistik

Få hjälp med att komma igång

Fyll i formuläret så kommer vårt team hjälpa dig att komma igång med ditt konto.